Jeugdkoor ‘De Regenboog’

Het jeugdkoor ‘De Regenboog’ is er voor jongens en meisjes vanaf groep 4 van de basisschool tot en met ongeveer 16 jaar. In 1978 is het als kinderkoor ‘Jong Geluid’ opgericht. Nu heet het 'De Regenboog' en zingen er ongeveer 26 kinderen mee. Juf Mieke Verduijn is onze dirigente.

Repetities
Elke week willen we een poosje samen zingen en musiceren. Op deze manier krijgen we -hopelijk- liefde en smaak voor goede geestelijke muziek. Vooral de inhoud van het gezongen lied is erg belangrijk! We zingen elke woensdagavond van 19.00 tot 19.45 uur. Tijdens de schoolvakanties is er geen koor.

Uitvoeringen
We willen de liederen die we aangeleerd hebben ook aan anderen laten horen op een zangavond (bijv. in onze kerk), een gemeenteavond, in ‘Vijverhof’, of in ‘De Akker’. Als we buiten Bodegraven zingen, dan vragen we aan de vaders en moeders of ze willen rijden. Als ze het willen, kunnen ze daarvoor een kilometervergoeding krijgen van € 0,19 per kilometer.

Koorkleding
Het staat leuk en netjes als alle kinderen bij een uitvoering een beetje hetzelfde gekleed zijn. We hebben gekozen voor de kleuren wit en/of grijs en/of zwart. Dat mag dus een witte blouse op een grijze rok zijn, maar een zwart shirt op een witte broek (voor jongens uiteraard) mag ook, of een combinatie van wit, grijs en zwart. Een sjaal of iets voor in je haar is dus ook wit, grijs of zwart.

Contributie
De contributie (dat wat het kost) is € 15,- per half jaar per kind (dus € 30,- per jaar per kind) met een maximum van € 60,- per gezin (dus 2 betalende leden). De contributie kan 2 keer per jaar (in januari en juli) worden overgemaakt naar IBAN NL53 RABO 0166 1854 18 ten name van Ger. Gem. Bodegraven o.v.v. ‘Regenboog [periode waarvoor u betaalt] [naam van uw kind(eren)]’, bijvoorbeeld: ‘Regenboog jan t/m juni 2013 Jan en Marijke Jansen'. De betaling is steeds voor het aankomende half jaar, dus bv. in januari voor de maanden januari t/m juni. Als je geen lid meer wilt zijn, dan laat je ons dit weten. Dus niet zomaar wegblijven!.

Bestuur
Bestuurlijk valt het jeugdkoor onder christelijk gemengd koor ‘Deo Favente’. Mevrouw W. Qualm is de penningmeester en de heer G. van de Woestijne is voorzitter. Met vragen, opmerkingen of afmeldingen kun je bellen met mevrouw J. den Hertog, tel. (06) 5118 43 02 of mailen naar jkderegenboog@hotmail.com.

Als je zin hebt om te zingen, gezelligheid zoekt of graag naar uitvoeringen komt, dan zetten we gewoon een stoel voor je klaar op woensdag. Tot dan!

Kom gerust eens langs en zing uit volle borst mee!

 

Agenda 2020/2021

Datum Onderwerp
28 november    zingen in de Bethelkerk
23 januari CD-opname t.b.v. ZGG

 

 

Implemented by GJdeBruijn